„Марек” с домакинска загуба от опашкаря „Спортист” (Своге)

Дупнишките футболисти записаха разочароващ резултат пред своите фенове.
  • Головата суша за дупничани продължава, след като не успяха да реализират попадение в пети пореден мач

    „Марек” допусна неприятна загуба с 0:2 на своя стадион „Бончук” от един от опашкарите в класирането – „Спортист” (Своге). Дупничани не показаха стойностна игра и разочароваха феновете си с липсата на идеи в нападение. Липсата на основните реализатори Росен Йорданов и Димитър Владимиров оказа своето влияние и това беше пети пореден мач, в който футболистите от Дупница не успяха да вкарат гол.
    От началото на мача бе изминала само една минута, когато Борислав Борисов от гостите можеше да открие резултата, но вратарят на „Марек” Костадин Гоцев се намеси решително. 120 секунди по-късно обаче Калоян Ангелов от „Спортист” бе оставен непокрит в наказателното поле на дупничани и необезпокояван даде преднина на своя отбор. Наставникът на домакините Цветан Видински бе принуден да направи и две принудителни смени, тъй като контузии получиха Антонио Арсов и Денис Пидев. Това още повече усложни положението на „Марек”, който така и не успя да изравни. Робертино Атанасов бе най-близо до гол за дупнишкия клуб, но ударът му от чиста позиция в 73-тата минута премина в аут. Няколко минути по-късно Илиян Христов трябваше да напусне терена принудително след травма, което остави марекчани с 10 души, тъй като те вече бяха извършили и трите си смени. В добавеното време Маринов от „Спортист” покачи на 2:0, с което сложи точка на спора.
    След поражението „Марек” остава на 11-о място в таблицата на Югозападната трета лига с 26 точки. Гостите от Своге пък продължават да се изкачват в класирането и вече са 16-и с 18 пункта.
    В следващия кръг дупничани гостуват на „Миньор” в Перник. Срещата е насрочена за 30 март, събота, от 15 часа.