44-годишният ром Славчо Асенов от Кюстендил и негов авер задигнаха оръжие и боеприпаси в чували от къща на 85-годишен дядо

44-годишен мъж, известен с прозвището Лячко, са задържали полицаи от Кюстендил за извършена кражба на 2 ловни пушки, боеприпаси и принадлежности. Славчо Любенов Асенов, познат като Лячко, в съучастие с 28-годишен негов приятел извършили кражбата от къща в областния град, обитавана от 85-годишен. И двамата мъже са от ромския квартал “Изток” на града.

Оръжието, 18 патрона, пълнител двамата изнесли в 2 чувала. Оръжието е законно притежание на сина на възрастния мъж, но не е съхранявано по законовите изисквания, уточняват от полицията.

Извършителите на кражбата са задържани с полицейска заповед за 24 часа.

Припомняме, че Славчо Асенов е с пребогато криминално досие и се е доказал с годините като “спец” по обирите. Характерно е, че набелязва предимно възрастни хора. Преди 10 години той заедно с приятеля си Амет откраднаха портфейл с 280 лв. от задния джоб на 77-годишен възрастен мъж, докато си качвал багажа във влака. Преди 6 години Лячко открадна златен ланец от врата на украинска туристка пред Спа центъра в Кюстендил, но беше бързо намерен и задържан.