ФК “Велбъжд” направи равенство на стадион “Осогово” срещу “Сливнишки герой”

"Велбъжд" и "Сливнишки герой" си разделиха по точка.
  • Теодор Ганчев изпусна дузпа за домакините

 

Играчите на ФК “Велбъжд” изпуснаха заслужена втора победа от началото на първенството в Трета югозападна лига. Кюстендилци пропуснаха и дузпа като домакини срещу отбора на “Сливнишки герой”. Сблъсъкът срещу един от челниците в класирането завърши 1:1, като кюстендилци повече трябва да съжаляват за изтърваните 3 точки.

Двубоят на стадион “Осогово” започна повече от добре за играчите на Иван Маринов, които в 17-ата минута поведоха с 1:0, след като тъмнокожият Джон Мба бе изведен вдясно, напредна и прехвърли тръгналия да го пресреща Мартин Минев. Гостите от “Сливнишки герой” стигнаха до равенството в средата на втората част, след като Мариан Хаджиев засече с глава след центриране от ъглов удар.

В 79-ата минута домакините пропуснаха да излязат пак напред в резултата, след като Теодор Ганчев изпусна дузпа, или по-точно вратарят на гостите спаси удара му.

До последния съдийски сигнал кюстендилските футболисти имаха още едно удобно положение за гол, но така и не успяха да вкарат втори гол, който вероятно щеше да им донесе заслужена победа.

За съжаление въпреки отличните игри през пролетта “Велбъжд” остава последен в класирането с 8 т. В следващия кръг на 30 март кюстендилският тим гостува от 15 часа на “Септември” (Симитли).