Направиха първа копка на мащабния спортен комплекс край Разлог

  • Реализирането на проекта цели привличане на повече туристи и  разкриване на нови работни места

 

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и изпълнителният директор на „Хидроенергийна компания“ АД Иван Чапов направиха „първа копка“ за изграждане на мащабен “Спортен комплекс” в местността Байова борика. Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим извърши тържествен водосвет за просперитета на новото начинание и за здраве на всички, които ще участват в изграждането му.


„Това е историческо събитие в сферата на спортната инфраструктура за община Разлог. Бяха положени много усилия и отделено доста време, за да се стигне до тук – каза пред присъстващите кметът Герчев. – Искам да благодаря на министър-председателя Бойко Борисов и правителството, че предоставиха този имот безвъзмездно на община Разлог. Това нямаше как да се случи без помощта на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов”, допълни кметът и изтъкна административната работа на община Разлог по отношение на придвижване на документния статут на земята от нива в урбанизирана територия на спортен комплекс.
От своя страна зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов зяви: „Всяка инвестиция в спорта е инвестиция в здравето на нацията. Нека след години, когато е открит комплексът, винаги да е пълен с деца и млади хора“.
Изграждането на подобно мащабно съоръжение е от изключителна важност за община Разлог. То ще даде възможност за провеждане на различни по рода си спортни събития и ще разполага с нужните условия за подготовка не само на български, но и на чуждестранни отбори. По този начин ще бъде надградена съществуващата към момента туристическа инфраструктура.


Община Разлог е вече утвърдена туристическа дестинация с развита хотелска база. Статистиката отчита ръст от 26% за реализирани нощувки през 2018 г., в сравнение с предходната 2017 г., като 36% от туристите, избрали община Разлог за своята почивка, са чужденци. Реализирането на този проект цели повишаване нивото на предлаганата туристическа услуга и привличане на повече туристи. От своя страна това ще доведе до разкриване на нови работни места и повишаване стандарта на живот на местното население.