„Перун” вкара осем гола на „Миньор” в Кресна

Кметът на Кресна Николай Георгиев бе сред публиката на мача.

Дъжд от голове се изсипа на градския стадион в Кресна в мач за първенството на 4-та лига между отборите на „Перун” и „Миньор” (Елешница). Около 400 зрители, между които и кметът на община Кресна Николай Георгиев, наблюдаваха двубоя. Много интересни комбинации демонстрираха домакините, които при всяка атака хвърляха в смут защитата на гостуващия тим. Първия гол в срещата отбеляза Благовест Ангелов в 19-ата минута. Той надбяга по десния фланг изпречилите му се противникови футболисти, навлезе в наказателното поле, и изпрати топката в мрежата за 1:0. Девет минути по-късно Благовест Ангелов и Иван Георгиев сътвориха интересна комбинация, която завърши с гол. Георгиев излезе очи в очи с вратаря на гостите и търкулна топката за 2:0.
Втората част на мача протече отново под силен натиск на футболистите на „Перун”. Благовест Ангелов и Цветан Георгиев в 48-ата и 52-рата минута накараха стража на „Миньор” да вади топката от мрежата за 4:0. Течеше 60-ата минута, когато Роберто Харалампиев бе изведен пред наказателното поле на гостите и от движение изпрати топката в мрежата за 5:0. Три минути по-късно защитата на домакините се опита да направи изкуствена засада, но тя се оказа несполучлива и по този начин позволиха на гостите да отбележат гол за 5:1. Шестия гол в мача отбеляза Ромео Николов в 74-тата минута. В 79-ата минута Благовест Ангелов от фаул направи безпомощен стража на Елешница за 7:1. Последното осмо попадение за отбора на домакините отбеляза 15-годишният талант на „Перун” Даниел Ангелов, който се оказа най-съобразителен при меле пред вратата на гостите.

С тази победа отборът на „Перун” е едноличен лидер в групата и макар с мач по-малко е с три точки пред следващия го „Пирин” (Гоце Делчев).