Дупнишкият отбор „Марек 76” влезе в „А” група по тенис на маса при мъжете

Мъжкият отбор по тенис на маса на „Марек 76” постигна голям успех, влизайки в най-елитната дивизия – „А” група. Дупничани успяха да запазят второто си място в класирането и след последния турнир от „Б” група, който се проведе в Панагюрище. По регламент класиралите се на първо и второ място от втора дивизия директно запълват мястото на последните два отбора, които изпадат от елита автоматично, без да имат право на баражи. Другият отбор, който влиза директно, е „Асарел Медет” (Панагюрище). Двата тима влязоха във втория ешелон миналата година и същите оглавиха и тазгодишното класиране, което им дава право на промоция.
„Целта ни беше да направим максимално добро класиране и да се задържим в „Б” група, където имаше доста равностойни отбори. През целия сезон показахме постоянство и добра игра, което доведе до това чудесно представяне. Както досега, така и през новия състезателен сезон ще разчитаме изцяло на собствените си сили, без чужди състезатели. Целта ни е да вкараме в редиците на мъжете и младите състезатели на клуба, които съм сигурен, че ще ни заместят достойно в следващите години. Благодаря на всички, които ни дадоха кураж да продължим напред”, каза Иван Иванов, който е основател на клуба, треньор на младите и един от състезателите, извоювали промоцията.
Другите трима от „Марек 76”, участвали в паметната победа, са неостаряващият Любомир Янакиев, Вертер Стоилов и Йордан Симов.