Баща и син от Николичевци са с изгаряния след почистване на землище с огън

Снимка: Архив
  • Нови 41 пожара в Кюстендилска област през уикенда, небрежност в основата на огнените стихии

 

41 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Повечето от тях са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Има двама пострадали – баща и син Атанас и Росен Димитрови.

В неделния ден при почистване на имот в землището на с. Николичевци двамата мъже на 45 и 83 години причинили пожар. По-възрастният Атанас е с изгаряния на крака и без опасност за живота. В реанимацията на кюстендилската болница е настанен неговият син, който е с изгаряния по главата и дясната подбедрица, има увреждания и на дихателните пътища. Няма опасност за живота му, но пораженията са по-големи. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН-Кюстендил. На място е пристигнал и екип на Спешна помощ.

“Двамата най-вероятно са решили по този начин да премахнат стърнищата от техен имот, намиращ се в близост до езерото при селото. Нещо се е объркало и най-вероятно вятърът е разнесъл по-бързо огъня. Освен тях там е бил синът и жената на младия мъж, но те са добре”, коментираха хора от селото.

При друг пожар в Долно село е изгоряла спомагателна постройка към кошара, в Рила пък огънят е унищожил паянтова постройка – 10 кв.м, спасени от огъня са 2 сгради.

При пожар в землището на с. Ръсово е изгоряла стопанска постройка, пожарът е причинен поради небрежност, угасен е от два екипа на РСПБЗН – Кюстендил.

Както вече съобщихме, в събота голям пожар вилня до сградата на ДГС – Кюстендил. Изгорели са 100 куб. м дърва за огрев, навес, прозорци, нарушена е мазилка и изолация на сградата. Екипи на РСПБЗН – Кюстендил са спасили от опожаряване самата сграда. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ-Кюстендил, започнато е досъдебно производство по случая.