Арест за дознател Розалина Кьосева в Благоевград

  • Министър Маринов: Изнасяла е нерегламентирано информация за разследвано лице

  • Обискирано е жилище на баща й Георги Кьосев, който е зам.-началник на полицията в града

 

Дознател Розалина Кьосева от Първо районно управление в Благоевград бе задържана при спецакция в града. Кьосева е арестувана заради връзки и оказване на съдействие на криминалния контингент. Тя е дъщеря на шефа на Охранителна полиция в града Георги Кьосев. По предварителна информация Кьосева е внесла телефон при арестант в затвора, задържан показно през ноември 2016 г. в Благоевград заедно с други криминално проявени.

(Припомняме, именно Владимир Г., познат с прозвището Боклука, е бил задържан показно през ноември 2016 г. при акция в кафе “Наоми” в Благоевград).  Министърът на вътрешните работи Младен Маринов потвърди, че задържаната полицайка е изнасяла нерегламентирано информация за разследвано лице.
“Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция “Вътрешна сигурност”. Касае се за разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Прокуратурата и дирекция “Вътрешна сигурност” ще излязат с конкретни факти”, каза Маринов. Той уточни, че разследването се води от 3-4 месеца.

Снимки: БГНЕС

Същевременно служители на “Вътрешна сигурност” изведоха замeстник-началника на ОД на МВР – Благоевград Георги Кьосев от апартамента му в жк “Еленово”. Той е заявил, че не знае какво се случва и при първа възможност ще даде изявление пред медиите. Кьосев е бил отведен в сградата на полицията за разпит.
Служители на „Вътрешна сигурност” в МВР и прокуратурата са направили обиск в апартамента, където живее Георги Кьосев, информира зам. главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Преди това обиски бяха извършвани и в ОДМВР-Благоевград. От работното място на Розалина Кьосева са иззети документи.  Георги Кьосев не е задържан и след оказаното съдействие за претърсване на семеен апартамент се върнал на работното си място. На 26 март ще се проведе брифинг във връзка с разследването срещу служител на ОДМВР-Благоевград, съобщи районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки. Брифингът ще започне от 14,00 часа в Заседателната зала на Окръжна прокуратура-Благоевград.