Самоковският художник Иван Шуманов и гримьорката Елена Кацарска от Дупница събраха две изкуства в едно

Самостоятелна изложба на художника Иван Шуманов е открита в галерия “Васил Крапчански” в Сапарева баня. В Сапарева баня бяха представени около 30 творби на автора. Младият художник обръща внимание на общочовешките ценности като антипод на консуматорското общество.

Той казва, че изкуството трябва да има социална роля. По покана на художника участие в откриването на изложбата взе и талантливата гримьорка Елена Кацарска от Дупница. Вдъхновена от картините на художника, тя направи пърформанс пред публиката в галерията. Елена показа своето усещане за тях чрез фейс и бодипейнтинг и направи невероятна интерпретация върху модела Даниела Атанасова.

Иван Шуманов е роден в Самоков през 1984 г. Завършил е “Графика” и “Графичен дизайн” в гимназията за изящни изкуства “Николай Райнов” в София. Следвал е в СУ “Св. Климент Охридски” специалност “Изобразително изкуство”. Секретар е на читалище “Младост” в Самоков и ръководител на школата по изобразително изкуство “Наум Хаджимладенов” към читалището. Младият художник има самостоятелни изложби в Самоков и София, както и участия в изложби, пленери и други национални и международни художествени изяви. Печелил е национален конкурс за графика и международен конкурс за компютърна рисунка.

Елена Кацарска е родена в Дупница. От 12-годишна е пленена от изкуството на грима, на 17 вече се състезава в конкурси за професионалисти. Сега е на 22 години и има спечелени редица конкурси. Двамата творци имат още много творчески идеи за съвместни проекти, които техните почитатели очакват с нетърпение.