Пролетно почистване кипи в община Самоков

  • От 10 април стартира измиването на улиците, оформят се зелени площи и цветни лехи

 

Община Самоков изготви програма за пролетното почистване, която цели да създаде организация при извозването на отпадъците, както и включването на граждани, фирми и институции в кампанията. Вече са почистени улиците в централна градска част и ул. „Подридна”, както и улиците около горното поделение. В програмата са включени и входно-изходни артерии и пешеходни зони. От 10 април стартира и измиването на всички улици в града. Графикът ще се обявява периодично и ще бъде съобразен с ремонтните дейности, предвидени в строителната програма.

Граждани и различни институции също могат да почистят собствените си имоти и пространствата около тях. От своя страна общината се ангажира с извозването на отпадъка след подаване на заявка. Гражданите могат да подават сигнал за своевременно извозване на телефон 0886727296 – отдел „Екология” или на съобщение на страницата на община Самоков.
В програмата по пролетно почистване на общината е залегнало и ликвидирането на локални сметища и замърсявания. Почистването ще се извършва и по сигнали на граждани, както и на установените вече замърсявания от служителите на администрацията.
В програмата за пролетно почистване са включени и населените места и Боровец. За жителите на селата също важи, че трябва да почистят дворовете си и пространствата пред къщите си, като събраният отпадък ще бъде извозван в определени дни от седмицата.
Звеното по озеленяване започна работа по оформяне на зелените площи и цветните лехи.