С водосвет откриха ново спортно игрище в Петрич 

Ново спортно игрище бе открито в Петрич. Водосвет за здраве и успехи отслужи енорийският свещеник Живко Георгиев. Теренът вече разполага с всичко необходимо за тренировъчен процес.

Поставена е необходимата маркировка, съоръжения, ограждения и осветление. Спортното игрище ще може да се използва от всички детски футболни формации, от децата в съседната ДГ „Здравец“, както и от учениците на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ заради близостта на училището до обекта.

Всички, присъстващи на церемонията по откриването на терена, бяха поздравени с програма от възпитаниците на ДГ „Здравец“. Кметът Димитър Бръчков посочи заслугата на Неврокопска митрополия за реализирането на проекта за новия спортен терен. Бръчков подчерта и огромното значение на обекта за развитието на спорта на местно ниво.

Припомняме, след поредица разговори през месец октомври миналата година Неврокопската митрополия предостави на община Петрич за безвъзмездно отстъпено право на строеж свой
имот, намиращ се до ДГ „Здравец“ и храма „Свети Николай“. Това стана, след като кметът Димитър Бръчков обяви, че посоченият терен ще бъде преустроен в спортно игрище.