Наградиха със статуетка и 150-годишен гоблен жена на годината в Благоевград

Директорът на Областния съвет на БЧК – Благоевград Йорданка Стойчева стана носителка на титлата „Жена на годината на Благоевград” за 2019-а. Тя бе наградена на специална церемония в концертната зала на Радио Благоевград.

Председателят ан БЧК акад. Христо Григоров поднесе на победителката 150-годишен гоблен „Благовещение“. Председател на Женското благотворително дружество „Македония“ и зам.-министър на здравеопазването Светлана Йорданова връчи на Стойчева статуетка и почетна грамота.

„Не сме изненадани, че Йорданка Стойчева спечели това престижно състезание с още 10 номинирани, защото всеки ден от живота й преминава в грижа за уязвими хора в благоевградския регион и в подкрепа на нуждаещите се. Оценката на жителите на областта съвпада и с високата оценка на ръководството на БЧК за работата на БЧК-Благоевград“, каза на церемонията Григоров.

Другите номинирани дами бяха Вили Костова – творец, Добринка Евтимова – доброволец в Православния център към Неврокопската света митрополия, Йорданка Пармакова – преподавател, Кирилка Симеонова – общественик, творец, Любима Бучинска – журналист в Радио Благоевград, Надежда Червенкова – дизайнер, Снежана Захариева – секретар на Македонския научен институт в Благоевград, д-р Снежана Хаджиева – кардиолог, и Теодора Кокарешкова – общественик, активист в туристическото дружество в Благоевград.