Mercedes-AMG направи “младежки” седан

Германският производител Mercedes-Benz най-после представи един от главните си модели за 2019 г. – спортния седан Mercedes-AMG A 35 4Matic. От компанията са категорични, че автомобилът е насочен към младежката аудитория, а под капака му е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ мощност от 306 к.с. и 400 Нм въртящ момент.Мощността на двигателя се предава на четирите колела с помощта на 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди, а макксималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Модификацията Mercedes-AMG A 35 се отличава от стандартния модел по спортните си елементи от екстериора – преден сплитер от сребрист хром, 18-цолови джанти, специални престилки, спойлер на капака на багажника, заден дифузьор и изпускателна система с две тръби.

В салона на автомобила е поставен нов AMG-волан с плоска долна част и перфорирана кога, който срещу доплащане може да бъде заменен от вариант на AMG Performance с два дисплея. В салона има спортни седалки с кожа и микро-фибър, а също така селектор за смяна на режимите на движение с 5 профила на управляващата електроника.

За седана се предлага и нови информационно-развлекателен комплекс MBUX, който се поставя на всички модели от новото поколение на A-Class. Той включва изцяло цифров приборен панел с голям екран на мултимедийната система.

Като опция за модела може да бъде поръчан виртуален състезателен асистент AMG Track Pace. Той записва до 80 параметъра на автомобила при движение по писта. Предлага се и пакет AMG Aerodynamics, който включва увеличен преден сплитер, спойлер и допълнителни отвори на предната броня, увеличаващи завихрянето.

 

 

Източник: topgear.bg