Възобновяват Дневния център за лица с увреждания в Дупница

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания ще бъде възобновен в Дупница от 1 юли тази година. Това стана ясно от писмо от Агенцията за социално подпомагане до кмета инж. Методи Чимев, събощиха от общината. Услугата, която се предоставяше на ул. “Солун” в града (старата поликлиника), става делегирана от държавата дейност.

“Излишно е да казвам какво представляваше този проект и най-вече за хората, които бяха изолирани с години, а семействата им нямаха свободно време. Само който не го е изпитал, няма как да разбере да си 24 часа в денонощието ангажиран с грижите за своето дете, родител, брат или сестра. Още през месец май миналата година поисках разрешение от Общинския съвет да позволи да искам тази услуга да стане именно делегирана от държавата дейност след изтичането на проекта, за което срещнах подкрепа.

Методи Чимев

Моето желание бе да запазим услугата и макар да не бе лесно, в крайна сметка успяхме. Благодаря за проявеното разбиране на Агенцията за социално подпомагане, защото това е огромна помощ за хората с увреждания и техните семейства от Дупница. За мен лично това е една от най-скъпоценните придобивки за нашия град”, категоричен бе инж. Чимев.

Дневният център бе изграден по проект на община Дупница, като целодневно осигуряваше грижи за хора с увреждания, лекарско наблюдение, рехабилитатор, психолог, занимания, безплатен обяд, стаи за почивка, но услугата приключи в края на миналата година.