Така изглежда Corolla на 1 милион километра

Toyota Corolla неслучайно е най-продаваният автомобил в историята. Тези иначе скучни и непретенциозни автомобили се славят като изключително надеждни и глупакоустойчиви, а ако за тях се полагат грижи, могат да служат вярно десетилетия наред.

Бялата Corolla E12 на снимките, например, е навъртяла 999 992 мъчителни километра, в които е използвана главно като товарен кон за служебни нужди (решетката между задната седалка и багажника не е монтирана за превоз на кучета, а за спестяване на ДДС).

Комбито е купено през 2003 г. от полския вносител на Toyota, което означава, че е изминавала средно по 62 500 км годишно, и е имала само един собственик.

По каросерията лесно се забелязват гнезда от ръжда, която е нападнала праговете, рамките на вратите и ботушите на предното окачване. Състоянието на салона обаче е учудващо прилично – износване се забелязва по волана, педалите и скоростния лост, но като цяло интериорът изглежда задоволително.

Обикновено клиентите, които купуват автомобили за подобни цели, избират дизелов двигател. Тази Corolla обаче има 1.6-литров бензинов мотор, по който не са извършвани никакви ремонти.

Комбито обаче е обслужвано педантично според предписанията на производителя на всеки 15 000 км и само във фирмен сервиз. За това свидетелства документацията от официалния полски дистрибутор на Toyota, който между другото е новият собственик на колата.

Това, разбира се, не значи, че не са се налагали поправки. За 13 години на два пъти е сменян съединителят и веднъж се е наложило да бъде заварен пукнат корпус на скоростната кутия.

 

 

 

 

Източник: fakti.bg