Нова горичка изниква край село Кашина

Николай Томов, Цветелина Арнаудова, Емилия Арнаудова, Борислава Арнаудова
  • Природолюбители засадиха 100 дръвчета

 

Любители на природата посадиха нова горичка в санданското село Кашина. Инициативата е на Сдружение “Кашина” с председател Цветелина Арнаудова и със съдействието на община Сандански. От Гората.бг са осигурени 100 дръвчета – акация, липа и люляк. По покана на кмета на селото Борислав Арнаудов се събраха около тридесет ентусиасти. Най-възрастният участник е Костадин Кременлиев от село Кашина.

Павел Ерменков и Костадин Маламов сред доброволците

Сладина и Павел Ерменкови от Сандански, младото семейство Цветелина и Николай Томови, Атанас Апостолов, Йордан Франгов, Румен Мандилев, Валентина и Иван Янакови, Костадин Маламов, Снежана Гаджелова, Роска Ноцкова, Ани и Пепи Емануилови от град Петрич и др. са част от участниците в екоакцията.
Емилия Арнаудова посрещна участниците в акцията по залесяването с кафе и баница, а по-късно съпругът й Борислав Арнаудов ги покани на обяд. Той бе сготвил боб в гърне, а съпругата му Емилия беше приготвила няколко вида салати.

Сдружение “Кашина” е с нестопанска цел и се стреми да привлече в района туристи, ценители на дивата и чиста природа и старинни културни паметници.