(ВИДЕО) Скандал с мача на кикбоксьора Добри Радев в Солун

  • Спортист №1 на Дупница е със счупен зъб след непозволена игра на гърка Христос Аврамидис

Скандал избухна по време на боя между дупничанина Доброслав Радев и гърка Христос Аврамидис на професионалната галавечер по кикбокс. Двубоят се състоя в Солун и бе гвоздеят на шоуто, в което залогът бе Балканският пояс на W.K.U. в категория до 75 кг, стил К1. Срещата обаче бе прекратена. Съперникът на Спортист №1 на Дупница за 2018 г. е с 18 победи и само 2 загуби на професионалния ринг.

Доброслав Радев (вляво) и Христос Аврамидис по време на кантара преди срещата за Балканския пояс на W.K.U.

Затова от дупнишкия лагер очакваха много тежък тест за Добри Радев. Изненадата за публиката обаче дойде от непочтената игра, която демонстрира Христос Аврамидис.
Президентът на СК „Патриот” и личен треньор на Добри – Кирил Чакъров, разказа как се е развила срещата и защо се е стигнало до скандалния завършек на галавечерта: „Доброслав започна двубоя много силно и нанесе чисти удари в главата и тялото на съперника си. Тогава обаче гъркът започна с мръсната игра и удари нашето момче с лакът, а след това имаше и удар в тила. Добри се подхлъзна и падна назад.

Кирил Чакъров заедно с легендата на К1 Питър Аертс

Докато той беше на земята и се опитваше да се изправи, Христос Аврамидис го удари с крак в главата. Вследствие на този удар Доброслав Радев е със счупен зъб, но иначе е добре. Стана голям скандал. Всички от нашия щаб и треньорите на гърка наскачахме и стана голяма суматоха на ринга. Мачът нямаше как да продължи и бе взето решение да бъде прекратен. Гръцката публика в залата също бе възмутена и разочарована от мръсната игра на своя любимец. Гъркът трябваше да бъде дисквалифициран на момента. На видеото, снимано от нашия ъгъл, много добре се вижда колко мръсно и непозволено игра състезателят от Гърция. Каним гърците на реванш в Дупница, макар че изобщо не ми се вярва да дойдат”, каза пред „Вяра” Кирил Чакъров.
Той допълни, че от СК „Патриот” очакват решение кой е спечелил мача. Според него категорично трябва да бъде отсъдена победа за Спортист номер 1 на Дупница за 2018 година. Организаторите ще разгледат видео от двубоя и ще обявят решението си на по-късен етап.

https://www.facebook.com/kiril.chakarov.5/videos/2302550886450735/в