Представители на здравните каси в Германия започват от Кюстендил обиколката си в местата за балнео и СПА в България

Кметът Петър Паунов

Представители на здравните каси на Германия ще започнат от Кюстендил обиколката си на местата с центрове за долекуване и рехабилитация с лековита минерална вода в България. Това стана ясно по време на сесията на Общинския съвет след питане на съветника Огнян Атанасов и отговор на кмета Петър Паунов.

Огнян Атанасов цитира изказване на министъра на туризма Николина Ангелкова, в което се казва: „В рамките на Международното туристическо изложение ITB в Берлин проведохме форум с представители на германските здравни каси и през този април предстои те да направят обиколка в България. Така ще могат на място да се запознаят с възможностите за висококачествени балнео, СПА и уелнес услуги у нас, за да изпращат повече техни потребители в страната ни”.

Кметът Петър Паунов в отговор коментира, че обиколката на гостите от Германия ще започне през април от Кюстендил. “Аз бях поканен на среща с представители на здравните каси от Германия, но не успях да присъствам поради участието ми по същото време на срещата с руския премиер Медведев”, доуточни Паунов и добави, че Кюстендил е бил представен от г-жа Марияна Добрева от БУБСПА и благодарение на съвместните усилия обиколката на германските представители ще започне от Кюстендил.

Все още не е ясна датата кога здравните специалисти ще посетят града под Хисарлъка, но е сигурно, че като една от 7-те СПА дестинации е бил включен Кюстендил.