Откриха сезона на лодките в Симитли, кметът: Правим още една рафтинг база

Кметът на Симитли Апостол Апостолов и кметът на село Полето Иван Манчев дадоха символичния старт на рафтинг сезона.  „Пожелаваме си и тази година той да е безавариен, както и досега сме имали късмет. Дано реката да е по-пълноводна.

Да сме живи и здрави и да имаме много гости през цялата година, тъй като в крайна сметка една от най-големите емблеми на нашата община си остава рафтингът“, заяви Апостолов. Той обясни, че проектът България-Гърция вече е спечелен и най-вероятно реализацията му ще започне до няколко месеца. Така Симитли ще има още една хубава рафтинг база, за да бъде пълна реката с туристи през цялото лято. Рафтинг център с лодки и екипировка, велописти и колела за планинско колоездене – това ще има още в парка в град Симитли.

Общината започва изпълнение на нов проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България 2014-2020. С проекта „Ривър+“ община Симитли продължава развитието на екстремните спортове. По проекта общината ще изгради необходимата база и ще осигури оборудване за рафтинг спускания по речните бързеи на Струма и велокрос в парка с маршрути и оборудване за планинско колоездене. Инструкторът по рафтинг Станимир Станимиров също пожела успешен сезон и много туристи.

Веднага след официалното откриване няколко лодки с туристи влязоха във водите на река Струма, за да се спуснат във водното приключение. Имаше и смелчаци с каяк, които самостоятелно се спуснаха по Струма.

Станимиров отчете, че сезонът през миналата година е преминал без нито един инцидент, като се надява и тази година положителната статистика да се запази.