Нов пенсионерски клуб отвори врати в дупнишкото село Бистрица

  • Помещението разполага с кафемашина, хладилна витрина, маси за шах и табла, както и телевизор

Нов пенсионерски клуб отвори врати в дупнишкото село Бистрица. Помещението се намира в сградата на старото кметство, точно на центъра. Залата бе предоставена от община Дупница, а бизнесмени от селото са се включили със средства за привеждането й в чудесен вид.

Други бистричани пък са помогнали със своя труд и са били подменени подът, таванът, водопроводът и мръсният канал. Новият пенсионерски клуб е оборудван с кафемашина, хладилна витрина, маси за шах и табла, помощни маси и телевизор. Помещението бе официално открито от кмета на селото Кирил Огненски, градоначалника на Дупница Методи Чимев и неговия заместник Крум Милев.


„Този клуб е за всички хора в селото. Това, че е пенсионерски, не означава, че ще бъде посещаван само от по-възрастните жители. Идеята е там да се събират всички местни, като прекарват част от свободното си време по интересен начин”, каза пред „Вяра” Кирил Огненски.


Той допълни, че миналата седмица на събрание е бил избран Управителен съвет, за чийто председател е бил избран Николай Пешев. Приет е и устав, като е определен и членският внос за ползвателите на клуба – 2 лева за работещите и 1 лев за неработещите.
Клубът отваря врати всяка сутрин в 8 часа и затваря в 11 часа. Всеки, желаещ да го посети в по-късните часове, може да го направи от 16,30 до 21 часа.
„Това е първоначалното работно време, но ще решим дали ще остане такова. Ще бъде решено от само себе си, след като видим кога предпочитат да го посещават хората”, завърши кметът на селото.