Даровити деца получиха грамоти и медали на фестивал на изкуствата в Банско

Тържествено бе отбелязан финалът на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда” – 2019. За поредна година община Банско и Читалище „Никола Вапцаров“ са домакини на фестивала, който събира на една сцена таланти от различни възрасти. Тази година „Утринна звезда“ се проведе по по-необичаен начин.

Фестивалът бе разделен в два формата – танцов шампионат и творчески арт лагер “Бъдещи звезди”.
Даровитите деца се представиха в различни направления като театрално изкуство, музика, изобразително изкуство и танцово изкуство. Децата имаха възможност да посещават класове по техника и репертоар в различни танцови стилове.
На финала имаше танци в няколко категории: хип-хоп продукция, кънтри музика, народни танци, джаз продукция. На сцената танцуваха деца от различни възрасти в различни стилове. Всички състави получиха грамоти и медали.


Награди и медали тази година грабнаха Танцов състав “Граовчета”, Клуб по диско балет “Меджик”, Танцова формация “Екстрийм шоу” и др.
Наградени бяха и хореографите Мартин Асев, Денис Костадинов, Риолина и Топалова.
Президентът на Арт академия “Утринна звезда” Кирил Костадинов благодари на община Банско и кмета Георги Икономов за любезното домакинство и прекрасните емоции.