Данаил Кирилов е предложението за нов правосъден министър

Данаил Кирилов, председател на правната комисия в пармамента, е предложението за нов министър на правосъдието. Това обяви в централата на ПП ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов след среща на ГЕРБ с ПП “Обединени земеделци” в четвъртък за подписване на политическо споразумение за подкрепа на евроизборите.
Данаил Кирилов заяви, че това е много сериозно предизвикателство. “Приемам го като голямо доверие и много сериозна задача с оглед необходимостта до няколко месеца успешно да се довърши работата по мониторинговия механизъм”, заяви Кирилов. “Това е тежко министерство и има много правни задачи, които би следвало да се решат”, каза още той.
Първата задача, която Кирилов получи от премиера Бойко Борисов, е във връзка с грама от ЕК, в която се настоява общинските съветници да бъдат включени в антикорупционния закон. Премиерът настоя те да бъдат включени, за да може България да е абсолютно изрядна за мониторинговия механизъм.
ПГ “Воля-Българските родолюбци” вероятно ще подкрепи Данаил Кирилов за министър на правосъдието, обяви в кулоарите на парламента лидерът на “Воля” Веселин Марешки.

Данаил Кирилов ще е добър министър, смятат от “Обединени патриоти”

Мисля, че Данаил Кирилов ще е един добър министър, коментира пред журналисти секретарят на ПГ “Обединени патриоти” Юлиан Ангелов. Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев потвърди, че от “Обединени патриоти” ще подкрепят катндидатурата. “Кирилов разглеждаме вече като министър на правосъдието”, заяви Нотев.

Източник: БТА