Нова улица води до Парка на предизвикателствата в Перник

Новата улица, която ще свързва Западния парк в Перник с Парка на предизвикателствата, е готова вече. Кметският екип инспектира обекта. По този начин трите парка в централната градска част ще имат както пешеходна, така и автомобилна връзка. Обектът е с дължина 715 метра и широчина 6 метра. Той е разделен на два участъка. Първият е 397 м и е основна рехабилитация на улица „Райна Княгиня“, която се фрезова, повдигат се канализационните шахти и се преасфалтира с два пласта асфалтов бетон. Ремонтират се и тротоарите откъм жилищните сгради, подменят се и бордюрите.
Вторият участък е чисто нов с дължина 318 метра. Той е с изцяло нов асфалт и нови бордюри. Също така е придружен с отводнителна канавка и два водостока. В тази част е изградено и ново енергоспестяващо улично осветление.
За посетителите на уникалния Парк на предизвикателствата е изграден и паркинг с площ от 1230 кв.м. 37 са паркоместата, от които 2 места за автобуси и 3 за хора с увреждания. Общата стойност на обекта е 565 137 лв. с ДДС, а строителните дейности се извършват от фирма ЕТ „Тони Тодоров”.