4-ма борци от кюстендилската школа в националния отбор за Европейското първенство в Букурещ

Спортист на Кюстендил за 2018 година Милослав Методиев и Валери Райчев

Борци от кюстендилската школа влязоха в националния тим по борба класически стил за започващото в понеделник Европейско първенство в румънската столица Букурещ. “50% от представителния ни отбор е от нашия клуб. Това се случва за първи път и гордостта и признанието са огромни”, каза с гордост старши треньорът на клуб “Васил и Георги Илиеви” Валери Райчев. Националният селекционер Армен Назарян и помощниците му Бисер Георгиев и Илиян Георгиев са гласували доверие на цели 4-ма борци от кюстендилския клуб от общо 8 състезатели. В състава са включени Спортист на Кюстендил за 2018 година Милослав Методиев (130 кг), Спортист на Кюстендил 2017 г. Августин Спасов (60 кг), Недялко Петров (55 кг) и Константин Стас (67 кг).

Пернишката и врачанската школа имат по двама участници, като сред тях са двама състезатели, родени в Дупница. Това са световният вицешампион Кирил Милов (97), както и настоящият носител на пояса “Никола Петров” Даниел Александров (77). Останалите български борци са Айк Мнацаканян (72) и Йоан Димитров (87).

“Пробивът за нашата школа е огромен и това се случва за първи път – четирима наши състезатели да са включени в националния тим за такъв голям и отговорен форум. За съжаление няма да присъствам лично на надпреварата, тъй като съм ангажиран с републиканско първенство при момичетата, но пожелавам и се надявам на поне един медал. Момчетата са подготвени и нахъсани да се докажат”, каза още Валери Райчев.

Шампионатът на Стария континент стартира със схватките при жените, където в състава е включен друг Спортист на Кюстендил през годините – Евелина Николова. Родената в Петрич състезателка, завършила Спортното училище в Кюстендил, ще се бори в кат. 55 кг. Борците от кюстендилския клуб ще излязат на тепиха в последните три дни от първенството – 12, 13 и 14 април.