Ансамбълът на Кирил Амбарков празнува 9 години с концерт в Дупница

Кирил Амбарков с фотографа Асен Великов и танцьорка от ансамбъла

Фотографът Асен Великов представи експозицията „Родова памет”

 

Фолклорният ансамбъл за народни танци „Рила” отбеляза своя 9-и рожден ден с концерт спектакъл в Спортната зала на Дупница. Около хиляда души аплодираха изпълнителите по време на концерта. Те посетиха и подредената във фоайето изложба на фотографа Асен Великов. Той представя кадри с фолклорна тематика като част от експозицията „Родова памет”.

Спортната зала на Дупница бе разтърсена от шопски, македонски, северняшки и тракийски танци. Хореографът и ръководител на ансамбъла Кирил Амбарков поздрави своите танцьори за блестящото представяне. На сцената се изявиха още спортният клуб на Радмила Христова, мъжки хор „Свети Иван Рилски“, с художествен ръководител Таня Камбурова, Детско-юношески танцов състав „Ресиловче“, ДТС „Рила“ от Самоков и много др. Сред най-големите групи в публиката бе тази от Широки дол.

Татяна Вакрачева, Иванка Попова и Надя Лобутова от читалището в Широки дол доведоха на концерта децата си и възнаградиха с най-горещите овации изпълненията на самоковските танцьори.

Сред официалните гости на празника бяха кметът на Самоков Владимир Георгиев, зам. областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин със семейството си, кметовете на дупнишки села, фолклорен ансамбъл „Родолюбие”-Кюстендил и др.

В края на концерта Кирил Амбарков поздрави всички гости и благодари за подкрепата на всички през 9-те години от съществуването на ансамбъла.