Таланти от Дупница получиха награди от международна изложба в Нова Загора: Наградиха с почетни дипломи Дария Илиева и Мартина Димитрова от Арт ателие „Дон Кези”

Дария Илиева

Възпитаници на дупнишка школа по рисуване са сред отличените на 21-вата международна младежка художествена изложба, провела се в Нова Загора. 7-годишната Дария Илиева и Мартина Димитрова (13 г.) от Арт ателие „Дон Кези” са носителите на най-високите отличия от тазгодишната изложба – почетен диплом.

Международната младежка художествена изложба е инициатива на сдружение „Нова Загора” и Арт студио „Дъга”. Изложбата се провежда всяка година в гр. Нова Загора, България, където художници от различни страни представят своите произведения.

Мартина Димитрова

„Както всяка година, компетентно жури определи носителите на най-високите отличия – почетен диплом. Сред наградените деца от 38 страни са и нашите таланти Дария Илиева и Мартина Димитрова. Те впечатлиха журито с рисунки, изпълнени в акварелна и акрилна техника.

Дария е изключително талантлива, работи смело с цветовете и показва изключително въображение в рисунките си. Обича да работи с акварел.

Мартина експериментира с различни техники и обича да рисува картини с природни сюжети. Наградената й рисунка е с акрилна техника”, сподели ръководителят на ателието – художничката Елена Кацарска.