„Беласица” внесе жалба срещу съдията Иван Иванов

Жалба срещу съдията Иван Иванов внесоха в БФС представители на петричкия футболен отбор „Беласица”. С нея те възразяват срещу съдийството в мача „Беласица” – „Балкан”, игран  изминалата събота на стадион „Цар Самуил” при резултат 4:4.
Като по чудо този двубой завърши без сериозни ексцесии, но от ръководството на петричкия клуб прецениха, че трябва да се реагира срещу арбитъра Иван Иванов, асистиран от Тодор Вутов и Емилиян Гулев. В 28-ата минута Ивайло Цветанов от отбора на „Балкан” си помогна с ръка при отбелязването на третия гол във вратата  на домакините. В 57-ата минута главният арбитър Иван Иванов посочи бялата точка в полза на отбора на „Балкан”, секунди след това се усети, поразмисли и отмени решението си. Върхът бе в 79-ата минута, когато при изравняване на резултата 4:4 футболистите на „Балкан” реагираха групово и обградиха арбитъра и неговия асистент, а след това се насочиха към западната част на терена и влязоха в пререкания с делегата Георги Славчев в продължение на 9 минути. И вместо главният съдия Иван Иванов да прекрати срещата съгласно правилника, той върна отбора на терена в куп уговорки и обяви 13-минутно продължение.
Имайки предвид всички тези факти, ръководството на ОФК „Беласица”, начело с президента Венко Папалюгов, а също и спортната общественост в града, очакват адекватна намеса и това да послужи като пример на съдиите да не допускат за в бъдеще такива неадекватни действия, които са в разрез с правилника, категорични са от футболния отбор в Петрич.