Делегация от Перник посети Европарламента

Делегация от община Перник посети Европейския парламент в Брюксел. Работната визита беше по покана на евродепутата Владимир Уручев. Уручев и неговите колеги Ева Майдел, Андрей Новаков и Асим Адемов разясниха отговорността и ролята оттук нататък на европейските институции и страните членки, от която ще зависи съдбата на Европа. На работната среща бяха обсъдени още бъдещият бюджет на ЕС и
средствата за инвестиции в България след 2020-а, намаляване на таксите за трансграничните преводи, защитата на националния интерес по пакета „Мобилност“, политиките за образование и предприемачество, в т.ч. инициативата „Образование 2030“, Европейския енергиен съюз и прехода към чиста енергия.


Посещението съвпадна с много важен момент за законодателния орган на ЕС, който след седмица ще приключи своята дейност, а през месец май стотици милиони граждани ще изберат нов Европейски парламент. Българската делегация имаше възможността да разгледа сградата на Европейския парламент и се запозна отблизо с дейността на институцията.