Хората с увреждания в Долна баня си спретнаха празник на цветята

Празник на цветята си спретнаха членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня напук на студеното и дъждовно време. Председателката на сдружението инж. Светла Стоименова говори в аванс за Цветница, като акцентира на значението на всяка една от буквите в имената Лиляна и Цветанка. Специален подарък – статуетка на богинята Венера, цвете и цветна диплянка, получи председателката на местния парламент Лиляна Драганова, както и членовете на клуба Лиляна Иванчева, Лиляна Янкулова, Цветанка Пенелова и Цветанка Петкова. За пролетта и Цветница със свои стихове всички бяха поздравени от Лиляна Иванчева.

Поздрав към присъстващите на цветния празник отправи и председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова, като накратко информира за работата на общинската управа, местния парламент, кмета Владимир Джамбазов и неговия екип.

Тя сподели, че през миналата година на 45 нуждаещи се долнобанци са отпуснати социални помощи в размер на 17 хиляди и 100 лева. За големите християнски празници Коледа и Великден са раздадени допълнителни парични помощи за пенсионери и хранителни продукти за 50 хиляди лева.

122 долнобанци в момента работят по различни програми и проекти, в Професионалната гимназия “Христо Ботев” се извършва голяма реконструкция на базата, като ще бъдат разкрити нови специалности в сферата на туризма – бармани, готвачи и сервитьори, работи се по ремонта на бъдещия дом за възрастни хора, разкрита е новата обществена пералня, рехабилитира се пътят от града до новото село Свети Спас.

Празникът на хората с увреждания продължи с почерпка, наздравици и песни за душата.