Три модела на Audi Sport получават мощен дизел

Спортното подразделение на германския производител Audi – Audi Sport обяви, че съвсем скоро на пазара ще започне да се предлага моделът S6 – седан и комби, както и S7 Sportback. И трите автомобила ще получат мощен дизелов двигател TDI.Всъщност, и трите модела са сравнително отскоро в гамата на Audi Sport. А изявлението на компанията слага край на спекулациите, че ръководството се готви да се откаже от използване на дизелови двигатели. Още през септември 2017 г. се появиха твърдения, че тези автомобили ще получат дизелови мотори, а сега тази информация е официално потвърдена.

В основата на задвижващата система на машините ще бъде 3,0-литров двигател V6 TDI, който ще получи електрически компресор, както и стартер-генератор, захранван от отделна 48-волтова система. Системата се нарича “мек хибрид”, като помага за намаляване на разхода на гориво и за увеличение на производителността.

Тази технология беше използвана при показания неотдавна кросоувър Audi SQ5 TDI за европейския пазар. При него въртящият момент е 700 Нм, достъпни при 2500 об/мин, а мощността е 347 к.с. При S6 и S7 въртящият момент ще се запази, но конските сили са 349.

Що се касае до производителността, най-бърз ще бъде седанът S6, който ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди, докато комбито S6 Avant и S7 Sportback ще се нуждаят от 5,1 секунди. При трите машини максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

 

Източник: topgear.bg