Разгром за санданските футболисти в Симитли

Тежка загуба претърпяха футболистите на „Вихрен” (Сандански) в междинния 26-и кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Мачът се игра на осветление на стадиона в Симитли срещу местния „Септември”. Във вратата на санданския тим от 15-ата до 35-ата минута бяха отбелязани четири попадения, две от които дело на Владимир Каптиев – едното от дузпа и по едно Боби Хазуров и Марио Топузов.

В този мач не излязоха на терена контузеният титулярен вратар Симеон Симеонов и запазените от наставника Здравко Лазаров заради натрупани жълти картони Вальо Георгиев, Димитър Калчев, Александър Якимов и французинът Родриг. Като цяло срещата премина под диктовката на четата на Спас Стоименов. От треньорския щаб на „Вихрен” споделиха, че слабата и безлична игра най-вече през първото полувреме е била учудваща. От началото на пролетния полусезон до момента това е най-слабо изиграният мач на „Вихрен”. Вече се мисли за съботния двубой, който ще се играе на градския стадион в Сандански срещу временния водач в групата – „Хебър” (Пазарджик). Ръководство, треньорски щаб и футболисти на „Вихрен” са повече от убедени, че в този мач възпитаниците, на които ще гласува доверие старши треньорът Здравко Лазаров, ще дадат всичко от себе си и ще покажат, че срещу силните играят силно и ще нанесат загуба на лидера в групата.

От треньорския щаб на „Хебър” (Пазарджик) споделиха, че единственият футболист, който отпада от сметките за гостуването в Сандански, е халфът Адриан Краев, който бе сменен принудително заради контузия в изминалия мач срещу „Оборище” (Панагюрище).

Спас Стоименов от отбора на „Септември” (Симитли) бе особено доволен от победата, която постигнаха срещу единия от добрите отбори в групата, този на „Вихрен” (Сандански). „Нашите момчета изиграха най-добрия си мач от началото на сезона. Да вкараш четири гола на един от силните отбори в групата, е плод на много усилия, раздаване на терена и изпълняване на треньорските указания. Доволен съм от всички, на които гласувах доверие в този двубой. Изказвам своето задоволство от перфектното съдийство на международния арбитър от Петрич Ивайло Стоянов, който ръководи точно и обективно срещата. Вече мислим за мача в събота, когато ще гостуваме на стадион „Бончук” на местния „Марек”.