Кметът посрещна Валери Маринов, представил достойно Благоевград на „Спешъл Олимпикс” в Абу Даби

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в кабинета си потребителя на Защитено жилище „Струма“ Валери Маринов, който представи достойно Благоевград по време на Световните летни игри на „Спешъл Олимпикс”, които се проведоха в Абу Даби. Той се върна в България с два медала. По време на срещата кметът д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да осигури нов терен за тренировки по боче.
Валери Маринов е потребител от Защитено жилище „Струма“ от 2008 г. насам.
През 2019 г. чрез община Благоевград той е ангажиран с трудова заетост като общ работник по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
Той активно участва в спортните състезания, провеждани ежегодно в Благоевград и страната. Валери взима участие в турнири по баскетбол, лека атлетика и боче.
През 2016-а и 2017-а е участник в националните игри по боче на „Спешъл Олимпикс България”, които се провеждат в град Плевен, където печели сребърен медал.
”Спешъл Олимпикс” се стреми да създаде един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения. Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения.