„Беласица” и „Миньор” не се победиха в Петрич

„Беласица” (Петрич) и „Миньор” (ПерникЧ не излъчиха победител в двубоя от 27-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Мачът се игра пред около 1000 зрители. Срещата започна с превес на домакините, като на два пъти Благой Наков и Марти Таушанов не успяха отблизо да излъжат вратаря на гостите Даниел Леонтиев. В 3-тата минута при бърза контраатака на гостите Антон Киров проби по левия фланг и прокара топката между краката на излезлия срещу него вратар Кирил Георгиев. Симеон Бояджиев с последни усилия обаче отклони посоката на топката от голлинията. В 6-ата минута феновете на „Беласица” ликуваха. Тогава капитанът на домакините Благой Наков с пета насочи топката пред наказателното поле на „Миньор” на устремилия се Димитър Стоев и последният с плътен шут ниско по земята изпрати кълбото в далечния десен ъгъл на Леонтиев за 1:0. Това, разбира се, не повлия на играта на пернишките футболисти, които продължиха да играят много точно и често се озоваваха пред наказателното поле на домакините. В 24-тата минута вратарят на „Беласица” Кирил Георгиев изпревари Калоян Йосифов и заслужено обра овациите на публиката. Две минути по-късно вратарят на гостите Даниел Леонтиев пък изпревари бързоногия Атанас Карачоров. До края на полувремето по-качествени бяха атаките на гостуващия тим, но най-стабилното звено до момента на домакините – защитата – се представи на ниво и не допусна промяна на резултата.

През втората част на срещата зрителите на стадиона станаха свидетели на интересни атаки. По-разнообразни и по-точни в играта бяха гостите. В 58-ата минута Веселин Васев от 30-ина метра разтресе напречната греда зад вратаря на „Беласица” Кирил Георгиев. Две остри центрирания от двете страни на терена пред наказателното поле на домакините, но топката преминаваше през куп играчи на двата отбора, необезпокоявана в аут. Големият шанс за удвояване на резултата за отбора на домакините бе в 80-ата минута, когато отлично играещият в този мач Марти Таушанов изведе майсторски Иван Марчев пред наказателното поле на гостите, последва директен обстрел, кълбото се отби и в добавката Живко Димитров не бе точен. Две минути по-късно при идентична ситуация отново комбинация, подета от Таушанов, продължена от Марчев и Живко Димитров отново не успя. Футболистите на „Миньор” обсадиха вратата на „Беласица”, търсейки промяна на резултата, което им донесе успех. В 90-ата минута капитанът на гостите Томислав Петров центрира отлично от корнер в наказателното поле на домакините, топката се отби, попадна у Стоян Георгиев и от 3 метра я прати неспасяемо в мрежата на Кирил Георгиев за 1:1. В 4-минутното продължение не се случи нещо особено и този двубой завърши при равенство 1:1.

Присъстващите на стадион „Цар Самуил” останаха възхитени от хореографията и възгласите на участниците в двата фенклуба. Всичко това е дело на млади ентусиазирани любители на футбола, един от тях е Иван Кочев. „Иван, вместо да бъде оценяван за това, което прави, получава неправилни упреци и клевети пред органите на реда”, коментираха на стадиона.

Старши треньорът на „Беласица” Иван Златински

коментира двубоя: „Играхме срещу един много силен отбор, който бяхме разузнали добре и нагласата ни бе да победим. Не ни достигна точност в последния пас в атака срещу противниковия отбор. Все пак точката е много ценна, защото я спечелихме срещу един много класен тим”.

Старши треньорът на „Миньор” Юри Васев

заяви: „Доволен съм от играта на момчетата, на които гласувах доверие. Нашият тим е изграден от млади и перспективни футболисти, средната възраст на който е 20 години и 2 месеца. Доста положения и пред двете врати имаше, можеше и двата отбора да победят в срещата”.

Президентът на „Беласица” Венко Папалюгов

отбеляза: „Отборът на „Миньор” е най-добрият, гостувал на стадион „Цар Самуил”. Известният футболен специалист Юри Васев е успял да изгради много добър отбор, с млади състезатели, които играят качествен футбол. Нашите футболисти дадоха всичко от себе си, но това са моментните им възможности. Спечелихме точка срещу един от най-добрите отбори в групата.”