Отменен гол и игра с ръка белязаха мача „Вихър”-„Хебър” в Сандански

Футболистите Цветан Павлов и Димитър Петков-Макето откарани в болницата

 

Футболистите от „Вихрен” паднаха като домакини в Сандански от отбора на „Хебър” (Пазарджик). Мачът бе от 27-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Първата възможност за отбелязване на гол бе за домакините, когато Атанас Чепилов изскочи сам срещу вратаря на „Хебър”, преодоля го, но не успя да подаде на свободния Иван Лазаров. Веднъж и главният съдия Георги Николов отмени гол за домакините, виждайки положение за засада. В 35-ата минута една изритана напред топка в наказателното поле на „Вихрен” намери неподготвена защитата на домакините и бившият футболист на „гладиаторите” Руслан Иванов, преодолявайки Димитър Калчев, отбеляза за 0:1. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

Второто полувреме ще се запомни с многобройните пропуски на санданските футболисти и неотсъдена дузпа за игра с ръка на защитник на гостите. В 53-тата минута Димитър Петков не успя  отблизо да огорчи вратаря на гостите. След него това направи и французинът Родриг. В 56-ата минута Руслан Иванов изведе Кирил Георгиев, който за втори път изпрати топката във вратата на Станимир Димитров за 0:2. Три минути по-късно след центриране от ъглов удар Александър Якимов с глава намали резултата на 1:2. Последваха пропуски на футболистите на домакините и отборът на „Хебър” записа поредната си победа в първенството и оглавява класирането с 69 точки. Отборът на „Вихрен” остава четвърти с 48 точки. Радостта в щаба на гостите бе помрачена за кратко от контузия на Цветан Павлов, който в края на мача бе сменен принудително заради сблъсък с противниковия играч Димитър Петков-Макето. Двамата бяха откарани с линейка в болницата на Сандански за оказване на квалифицирана медицинска помощ.

От треньорския щаб на „Вихрен” споделиха: „Нереален резултат на база създадените голови положения, които проиграхме по детински начин и допуснахме фрапиращи грешки в защитния вал, в резултат на което ни бяха отбелязани двата гола. Истинският резултат за нас е 4:2. Без бившите наши футболисти Руслан Иванов и Даниел Пехливанов, които играят много силно в отбора на „Хебър”, т.нар. лидери стават един обикновен отбор в групата. Вече мислим за дерби мача в Банско”.

Треньорът на „Хебър” Николай Митов бе изключително доволен от спечелените 3 точки в Сандански и сподели: „Тежък мач, в който, според мен, победихме заслужено. Поздравявам момчетата и продължаваме напред, защото няма време за отпускане. Честно казано, не знаех, че „Хебър” никога не е побеждавал „Вихрен” като гост за първенство. Винаги има първи път и се радвам, че се случи точно сега, защото един неуспех в Сандански би обезсмислил победата ни над „Оборище” в сряда. Момчетата изпълниха на сто процента поставените им задачи и съм доволен от показаното. Бихме корав отбор с опитни футболисти, и то на труден за футбол терен.