• Финалът на голямото почистване бе поставен с концерт

 

Активни участници в кампанията „Чист и зелен Благоевград“ получиха ваучери за пейки. Те бяха връчени от заместник-кмета по икономика и финанси Иво Николов по време на финала на инициативата, който бе поставен на „Македония“. След награждаването за жителите и гостите на Благоевград бе подготвен концерт, в който взеха участие Вокално студио „Фа диез“, Балетна школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“, Александрина Маханджийска, Кристиян Вакадинов. Мирослав Каратанчев. Много положителни емоции донесоха и клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.


Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи“ се организира за първа година. Тя е инициирана от кмета д-р Атанас Камбитов и цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане. Въпреки че кампанията е първа за Благоевград, тя привлече стотици доброволци, които в продължение на два уикенда активно почистваха избрани от тях места. За улеснение на жителите община Благоевград и партньорите й бяха осигурили помощни материали за почистване и разсад.

Идеята е инициативата да стане традиционна. Ангажимент за извозване на събраните отпадъци има общинската фирма „Биострой“.