Ученици купуват закуски благотворително в Симитли

  • Събраните средства ще бъдат дарени за операцията на Станислав Ильовски

 

Кексчета, кифлички, банички, бисквитки… всичко, приготвено у дома и замесено с много любов и вяра в доброто. Всички тези кулинарни вкуснотии бяха представени на благотворителен базар в училище в Симитли, като децата си купиха оттам закуски и по този начин взеха участие в благородната инициатива. Нищо няма цена: нито парчето какаов кекс, нито баничките със сиренце. Парите – който колкото остави, се събират в кутия, а кутията събира парите за операцията на Станислав Ильовски. Децата на Симитли са активни в доброволческата кампания „Пролет за Станислав“. Жителите на Симитли имат още няколко дни, за да съберат с общи усилия и добрина парите за операцията на Станислав.

На 17 април благотворителният кулинарен базар ще бъде на площада в Симитли в 12 часа под надслов „КУПИ нещо за хапване и ДАРИ пари за Станислав”. В петък ще има и голям благотворителен концерт част от акцията ни за доброто „Пролет за Станислав“. Станислав се нуждае спешно от сумата от 20 хиляди лева за лечение в Турция. Почти половината вече са събрани. Добър пример на старта на кампанията даде депутатът ни Стефан Апостолов, който дари хонорара си от мач за кампанията „Пролет за Станислав“. Станислав Ильовски е 24-годишен, заболяването му е (на разбираем език за всеки) увреждане на крайниците, което увреждане не позволява самостоятелни движения. Сега за Станислав има надежда, преди месец в клиниката WV Hospital в Турция, Истанбул, е направено първото вливане на стволови клетки на Станислав.

Това му дава изключителен шанс за значително подобрение. На 22 април предстои ново вливане, чието въздействие ще е решаващо за следващите. За това събираме парите.