Задържаха 67-годишен мъж, пребил до смърт кучето си и го захвърлил в храсти във вилна зона в Кюстендил

Кучето Мая, убито по жесток начин. Снимка: Ваня Костова

Полицията в Кюстендил задържа мъж, убил кучето си. Инцидентът е станал във вилната зона на града на 15 април, а 67-годишният собственик на кучето е задържан за 24 часа, съобщават от ОДМВР.

Сигналът за убито куче във вилната зона е постъпил в полицията на тел. 112. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по случая продължава, уведомен е дежурен прокурор.

„Мая беше убита жестоко. Направо смазана от бой и изхвърлена като купчина боклук в храстите от собственика си. Родила е ей така вързана на 1 м. Оживели са само две от бебенцата й. След няколко дни щяхме да я махнем от дома на нейния убиец, но уви. Той отне живота й, без да се замисли“, разказаха представители от фондация „Помощ за животинки в беда“. Стенанията на кучето по време на мъчителното убийство са огласявали кв. „Герена”.

“Кучето е било налагано с дървени пръти. Надяваме се извършителят на това зверско деяние да си получи заслуженото“, каза Ваня Костова от „Помощ за животинки в беда“. Тя допълва, че фондацията ежедневно спасява десетки животни от сигурна гибел, но поради липса на достатъчно средства не е успяла да спаси навреме живота на кучето Мая.