Ето го и новият Mercedes-Benz GLS

Новото поколение на Mercedes-Benz GLS ще бъде представено официално пред публика по време на автосалона в Ню Йорк, стартиращ по-късно тази седмица. Снимки и информация за кросоувъра обаче се появиха по-рано в интернет.За големия всъдеход дизайнерите на Mercede-Benz са адаптирали новата философия на марката Sensual Purity и така той прилича на по-малкия като размери GLE. Предната и задната оптика са с уникална форма, като е използван много хром.

В основата на новия GLS е платформата MHA (Modular High Architecture), използвана и за GLE. Заедно с нея в оборудването на луксозния SUV ще влезе “скачащото” хидропневматично окачване E-Active Body Control, което се захранва от 48-волтова батерия.

От Mercedes-Benz твърдят, че всъдеходът ще стане още по-комфортен. Това ще се усети особено от пътниците на втория ред, тъй като разстоянието между двете оси е увеличено до 3137 мм. По този показател GLS превъзхожда не само предшественика си, но и най-близкия си конкурент – BMW X7 (3104 мм).

В салона ще се появи коплекс MBUX с два дисплея, който подържа гласови команди и функцията Interior Assist. Тя може да променя осветлението на салона и да го адаптира в зависимост от желанията на водача или пасажерите.

В гамата двигатели на новия Mercedes-Benz GLS ще попаднат 6-и и 8-цилиндрови мотори. Версията GLS 63 ще получи битурбо V8 с обем 4,0 литра вместо досегашния 5,5-литров. На върха на гамата ще се разположи ултралуксозният Mercedes-Maybach GLS.

Източник: topgear.bg