Дупнишки ученици гостуваха на Българското училище в Мадрид

Възпитаници на дупнишкото СУ „Св. Паисий Хилендарски“ са изкарали незабравима пролетна ваканция в Испания и са гостували на Българското училище във Фуенлабрада, Мадрид, съобщават от учебното заведение.

„Пролетната ваканция бе цветна, забавна и вдъхновяваща за учениците от испанските паралелки на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, които посетиха Кралство Испания. В периода 2. – 06.04.2019 г. четиридесет и един ученици от гимназиален етап успяха да се насладят на испанската култура, оставила едно от най-богатите наследства на Европа. Посетиха множество музеи – „Прадо”, „Кралица София”, Кралския дворец, разходиха се по централните мадридски улици с емблематичните „Пласа де Oриентe”, „Пласа Испания”, „Пласа Майор”, Площад „Пуерта дел Сол” с известната фигура „Мечката и ягодовото дърво” и разбира се, стадион „Сантяго Бернабео”. Мадрид ги плени с елегантни булеварди и съвременни градски паркове, музеи, стадиони и театри. Учениците посетиха и Толедо – картичка от Средновековието, застинал във времето – без модерни лъскави сгради, без големи и шумни булеварди. Разходиха се по старите му калдъръми, разгледаха готическата катедрала, опитаха типични за региона ястия и упражниха испанския език, разговаряйки с местните хора”, разказаха от учебното заведение.

Учениците гостували на Българското училище във Фуенлабрада, Мадрид. „Посещението беше емоционално и запомнящо се. Българчетата, родени в Испания, носят българското в сърцата си. Те ни приветстваха с български песни, стихове, народни танци, много топлина и обич. Накрая всички: и ученици, и учители, и родители развяха родния трикольор и се хванаха на българско хоро”, допълват от училището.