„Светкавица” надви „Калабак” с 2:1 в Митиново

„Светкавица” постигна победа с 2:1 срещу „Калабак” (Самуилово) в мач от 18-ия кръг за първенството на областната група „Струма-2”. Зрителите на стадиона в Митиново определиха играта като посредствена. Първите 35 минути се играеше предимно в средната зона на терена, без съществени опасности и пред двете врати. В 38-ата минута при бърза атака на домакините бе внесено настроение сред техните фенове. Тогава добре играещият и в този мач Росен Симонски центрира високо топката в наказателното поле на гостите и там Георги Тодоров с глава прати топката в мрежата за 1:0. При този резултат футболистите се оттеглиха на почивка.
Второто полувреме отново протече равностойно. В 75-ата минута върната топка от защитник на гостите беше неочаквана за техния вратар и той не успя да я догони, като тя се търкулна във вратата за 2:0. В 90-ата минута с далечен удар на нападател на „Калабак” топката изненада вратаря на „Светкавица” и резултатът бе променен на 2:1.
С тази победа отборът на „Светкавица” (Митиново) се изравни по точки с „Подгорец” (Коларово), които неочаквано завършиха като домакини 2:2 с отбора на Михнево. До края на първенството има още четири кръга и ще се търси пропуск на един от двата отбора, за да може да се определи кой ще е първенецът.