Ученици от клубове по природни науки правиха демонстрации за опазване на природата във Второ основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград. Събитието се проведе съвместно с община Благоевград и 11-о основно училище „Христо Ботев“. Гостите бяха посрещнати от игривите първокласници на клуб по народни танци с ръководител Васил Георгиев.


Третокласниците от клуб „Ние и природата“ с ръководител Дафинка Монева изненадаха гостите с атрактивното си облекло и с песни, мултимедийна презентация и табла за рециклирането и за разделното събиране на отпадъците. Есе за природата прочетоха учениците от клуб „Културни хоризонти“ с ръководител Димитрина Андонова. Те бяха изработили макети на планетата Земя и на завод за рециклиране.
Първокласниците от клуб „Природата около нас“ с ръководител Мария Бакърджиева представиха своята дейност с природен макет, изложба от рисунки и пролетен венец, изработен от природни материали.


Първокласници от клуб „Аз и природата“ с ръководител Сашка Соколова показаха табла с елементи от живата и неживата природа. Учениците от 11-о основно училище „Христо Ботев“ разказаха за храните лекарства и за сензорната бионика.
Участниците в клубовете от двете училища разпалено разказваха помежду си за своите предстоящи проекти за природата.