„Марек” гостува на „Хебър” в Пазарджик без помощник-треньора Светльо Георгиев и трима основни футболисти

Ако успеем да вземем нещо от тази среща, ще бъде добре, надява се наставникът Цецо Видински

„Марек” е изправен пред най-тежкото си гостуване за целия сезон в Югозападната трета лига. Дупничани имат визита на лидера в групата „Хебър” на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик. Съперникът на марекчани е първи в третия ешелон с 69 точки и е все по-близо до спечелването на промоция във Втора лига. Момчетата на наставника Цецо Видински са 11-и с актив от 30 пункта и все още не са си осигурили комфортен аванс пред отборите от зоната на изпадащите.
Помощник-треньорът Светослав Георгиев бе наказан да не изпълнява функциите си за един мач и няма да бъде на скамейката за мача в Пазарджик. Той получи санкцията от Зоналния съвет на БФС-София, като освен това му бе наложена и глоба в размер на 62,50 лева. Наказанието идва заради спречкването между щабовете на „Марек” и „Септември” (Симитли) по време на мача им на стадион „Бончук”. Тогава гостите провокираха дупничани, които им отвърнаха и се стигна до пререкания между двата тима. От щаба на „Септември” обаче никой не получи наказание.
Двубоя в събота пропуска и защитникът Евгени Гроздин, който натрупа 5 жълти картона и е санкциониран за една среща. Контузените Денис Пидев и Димитър Георгиев също няма да попаднат в групата за мача с „Хебър”.
„Очаква ни много тежък мач. Гостуваме на най-силния отбор в групата и ще ни бъде много трудно, още повече че отново ще бъдем без трима основни играчи. Ако успеем да вземем нещо от тази среща, ще бъде много добре”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек” Цветан Видински.