Преиграват в Дупница скандалния двубой между Добри Радев и гърка Христос Аврамидис

Доброслав Радев (вляво) и гъркът Христос Аврамидис ще се бият отново, но този път в Дупница.

 

  • 16 бойци на СК „Патриот” заминават на Републиканско първенство в София

Скандално прекратеният двубой между дупничанина Доброслав Радев и гърка Христос Аврамидис ще бъде преигран, решиха организаторите от Гърция. За радост на всички фенове зрелищният бой ще се проведе в Дупница и гарантира голям адреналин за всички привърженици на спорта в града. Както е известно, в края на месец март двамата бойци се изправиха един срещу друг на професионална галавечер в Солун. Битката тогава обаче бе прекратена, тъй като гъркът използва мръсни и непозволени номера. Аврамидис нанесе удар на Добри, докато българинът беше паднал на земята. Вследствие на това действие Спортист номер 1 на Дупница за 2018 година се прибра от Гърция със счупен зъб. Тогава от дупнишкия СК „Патриот” показаха видео, на което ясно се вижда, че Христос Аврамидис извършва удар, който правилата строго забраняват.

Бойците на СК „Патриот”, които се представиха много силно на Пролетния турнир за купа „София”, отиват на Републиканско първенство.

„Бе взето решение, че мачът трябва да бъде преигран, въпреки че трябваше да бъде отсъдена победа за Добри. Но няма значение, ние сме съгласни и на този вариант. В момента водим преговори с гръцкия щаб и ще решим кога ще се състои новият двубой. По всяка вероятност ще бъде мачът на вечерта в голяма галавечер по кикбокс, която ще се проведе през октомври или ноември месец”, каза пред „Вяра” президентът и главен треньор на СК „Патриот” Кирил Чакъров.
Неговите възпитаници от клуба заминават днес за Републиканско първенство в София, което ще се проведе в рамките на три дни. Общо 16 състезатели от Дупница ще се включат във всички възрастови групи с амбицията за поредно чудесно представяне.
„Това ще бъдат същите момчета, повече от които записаха дебютни участие по време на Пролетния турнир за купа „София”. Тогава се представиха много добре и очаквам да повторят добрите си изяви и дори да покажат още повече. Това е млад отбор, който показва много добри заложби. Трябва им да трупат опит постоянно и затова няма да пропускаме нито едно състезание. Ще ги пращаме на всеки един турнир, на който има възможност да участват”, завърши Кирил Чакъров.