Роми крадат ток в Дупница, институциите си прехвърлят топката

Кражбата е увековечена на снимките във Facebook групата „Забелязано в Дупница”.
  • Мъжът, заснел посегателството: Няма такива навлеци, закачат, без да ги притеснява никой. Звънях на 112, оттам ми казаха да се обадя на ЧЕЗ, те ме препратиха в общината

 

Мъж е заснел кражба на ток в Дупница. На снимки, разпространени във Facebook групата „Забелязано в Дупница“, се вижда как двама мъже са закачили въже към кабелите на електропровод. Така черпят електричество, което заобикаля електромерите, отчитащи консумираната енергия. Човекът, станал свидетел на наглата кражба, подал сигнал на тел. 112. Отговорили му да се обади на ЧЕЗ, а оттам прехвърлили топката на общината.

Няма такива навлеци 13,20 часа закачат без да ги притеснява никой. Звънях на 112. От там да звъня на ЧЕЗ ТЕ ПЪК на общината а един човечец спря и вика, че няма откачване ….те откачват ,тея закачат…”, пише на страницата си във Facebook потребителят с името Reny Venci Aleksovi.

От коментарите под поста става ясно, че срещ19у ромската фамилия има пусната жалба в общината с подписка от всичките им съседи. Освен това се разбира, че в двора на къщата на въпросните роми има сметище и постоянно горят нещо.

Кражбите на ток са почти ежедневно в бюлетина на ОД МВР-Кюстендил. Припомняме, че в последните години неведнъж жандармерия и полиция влизат в ромската “Гиздова махала” на Дупница, за да помогнат на ЧЕЗ да отстрани незаконно присъединилите се към електропреносната мрежа. Ставали сме свидетели на това как по време на акциите ромите вдигат  скандали, сипят клетви и закани, че отново ще се присъединят към електропреносната мрежа и впоследствие наистина отново започват да черпят ток незаконно.