„Германея” и „Беласица” завършиха 1:1 в Сапарева баня

Отборите на „Германея” и „Беласица” (Петрич) направиха равенство в мач от 28-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига на градския стадион в Сапарева баня. Срещата започна с лек превес за отбора на гостите. В 15-ата минута Марти Таушанов бе изведен пред наказателното поле на домакините и той простреля техния страж за 0:1. Пет минути по-късно Владимир Кабранов изскочи в удобна позиция за отбелязване на ново, но изпрати топката в тялото на вратаря. След центриране от статично положение пред наказателното поле на гостите защитата на петричкия тим не подходи сериозно и допусна Ивайло Стоянов от „Германея” да изравни резултата за 1:1.
Втората част срещата беше изпълнена с повече нерви и напрежение. Играеше се повече в средата на терена. Александър Смилков от отбора на „Беласица” от 12-13 метра насочи топката по диагонала към вратата на домакините, но малко не й достигна да се озове в мрежата.
След мача старши треньорът на „Беласица” Иван Златински сподели, че неговите възпитаници са спечелили много важна точка срещу един колектив, който е търсил на всяка цена победата. „Изпуснахме много добри голови ситуации, които не успяхме да реализираме. Поведението на футболистите на двата отбора беше на много добро равнище. Съдийството на главния арбитър Младен Пенев с асистенти Костадин Тановчев и Георги Стоянов бе на много високо равнище. Това е тройка, която спокойно може да свири в първа лига”.
Президентът на ОФК „Беласица” Венко Папалюгов даде много добра оценка за играта на футболистите на двата отбора. „Много борба, много усилия вложиха момчетата на терена. Доказахме, че играем само за нас. Спечелихме много важна точка срещу един добре изграден отбор. Доста отдавна не съм виждал такава съдийска тройка – пълен синхрон, отсъждаха всичко, което се случваше на терена, навреме, с две думи това са съдии за майсторската група”.
Наставникът на „Германея” (Сапарева баня) Атанас Стоилов остана доволен от играта на футболистите, на които гласува доверие в мача срещу „Беласица” (Петрич), но не и от резултата. Според него при по-точен мерник „Германея” е можела да бъде краен победител.
Със спечелената точка на чужд терен отборът на „Беласица” заема 9-о място с 36 точки, а „Германея” – 15-о с 29 точки.