„Марек” допусна 3 гола от водача в класирането „Хебър”

Дупничани не успяха да се противопоставят на лидера в Югозападната трета лига.

„Марек” не успя да се противопостави на най-силния отбор в Югозападната трета лига „Хебър” и загуби с 1:3 гостуването си в Пазарджик.
Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на внезапно починалия помощник-треньор на домакините Петър Ковачев. Именно в негова памет бе посветена и победата, която пазарджиклии постигнаха.
Лидерът в групата започна вихрено срещата и вече водеше с 2:0 до 10-ата минута. Даниел Пехливанов от домакините бе съборен в наказателното поле на дупничани и главният арбитър не се поколеба да посочи бялата точка. Руслан Иванов изпълни дузпата хладнокръвно и откри резултата. 4 минути след това Георги Недялков удвои преднината на „Хебър”, възползвайки се от фатална грешка на дупнишката защита.
През втората част тимът от Пазарджик продължи да бъде по-активният и да създава повече положения. С пропуски за домакините се отличиха Атанас Велев и бразилецът Барони, който удари греда.
Петьо Иванов от „Марек” успя да намали резултата в 72-рата минута. Тогава младият полузащитник бе изведен сам срещу противниковия вратар и успя да отбележи. Гостите обаче не намериха сили да стигнат до точката. Вместо това Георги Недялков с втория си гол в мача уби интригата и оформи крайния резултат.
След загубата марекчани се смъкнаха с две места в класирането и вече са 13-и с 30 точки. В следващия си мач момчетата на Цецо Видински приемат четвъртия „Банско”. Двубоят е от междинния кръг и ще се проведе на 24 април, сряда, от 16 часа на стадион „Бончук”.