С ревю и награждаване закриха първия празник на цветята в Сандански

Емил Галев, Зорица Органджиева, Катина Додушева, Георги Трайков
  • Специална награда получи и санданчанка, която доброволно е облагородила двора на болницата

 

С конкурс за аранжировка от отрязан цвят и награди за победителите приключи първият празник на цветята в Сандански. Участниците ентусиазирано и с вкус подредиха своите цветни аранжировки.

Цветни аранжировки

Те бяха оценени от журито с председател Валерия Ракелова – флорист, и членове Зорица Органджиева – зам.-кмет, и Мария Карастоянова, като накрая те избраха най-добрите. Студенти от Лесотехническия университет, които взеха участие в конкурса за най-добър проект за цветна арт инсталация, най-добър ландшафтен проект и най-добра аранжировка от отрязан цвят, получиха своите награди от зам.-кметовете Георги Трайков и Зорица Органджиева. Специална награда получи и санданчанка, която доброволно е облагородила двора на МБАЛ „Югозападна болница“ – гр. Сандански.

Студенти представиха проектите си.

Преди награждаването от всички конкурси площад „България“ се превърна в модна сцена. По линия на Меморандума за сътрудничество между община Сандански и ЮЗУ „Неофит Рилски“ талантливи студенти от университета, специалност „Мода“, показаха ревю със свои модели, които допълниха с елегантност и стил празничния ден.

Иначе откриването на Празника на цветята направи Антоанета Богоева. Присъстваха представители от община Сандански, както и гости от София – зам.-ректорът на Лесотехнически университет Емил Галев, Соня Галева – инспектор в деканата на факултета, доц. Светлана Анисимова, гл. асистент Мария Гъркова и Мариела Шахънова. Студентите направиха презентация на своите проекти, които санданчани разгледаха с интерес. Преди това децата на Сандански засадиха цветя и оформиха с камъчета цветна лехичка при разкопките на Археологическия музей.

Емил Галев, Зорица Органджиева, Катина Додушева, Георги Трайков