С футбол и екстремни спортове събраха 11 000 лв. за лечението на Тони от Кюстендил

АТВ-та в действие

Оставащата сума за трансплантация е 60 000 лв.

Близо 11 000 лева бяха събрани на две благотворителни прояви в помощ на 20-годишния кюстендилец Тони Костов. Благотворителният футболен турнир за каузата на Тони събра 9 отбора, които мериха сили на игрището на Общинския плаж. Победител стана тимът на “Руен” (Богослов), а събраните 1815,45 лева вече са преведени по сметката на Тони Костов.

Над 8800 лв. бяха събрани от благотворително състезание по мотокрос. „Благодаря от все сърце, на всички участници, спонсори, организатори и публика, които се включиха в мотокроса за Тони Костов!”, каза един от организаторите Елица Димитрова.

Победителите на футболния терен – “Руен” (Богослов). Снимки: Димитър КОСТОВ

1120 лв. бяха преведени и от Великденски благотворителен базар, състоял се пред ТЦ “Гранд” (Пловдив). Тони Костов е в Германия и през следващия месец трябва да му бъде направена трансплантация на костен мозък, за да пребори левкемията.

Младият мъж все още е с ниски показатели, има болки и не се чувства добре. Но това е следствие от химиотерапията. На 2 май момчето има среща с лекарския екип, за да решат как да продължи лечението, ако сумата за трансплантация на костен мозък е налична.

Стана ясно, че преди благотворителната вечер „С ВЯРА ЗА ТОНИ!“ на Велики вторник вечерта оставащата сума за трансплантация е 60 000 лв. Събитието е по инициатива на малките Бети и Вальо, със съдействието на община Кюстендил.

Дарителска сметка

IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01

BIC SOMBBGSF

Общинска банка

титуляр: Тони Тончев Костов

Pay Pal: anatoli.kostov@gmail.com