За драмата разказва Пламен Стойков, който публикува пост във фейсбук за трагичния случай

 

Мъж е издъхнал на прага на Пета градска болница в София. Той е бил пациент на здравното заведение, но днес е бил изписан. Буквално на прага на болницата му става лошо, а малко по-късно е починал.

За драмата разказва Пламен Стойков, който публикува пост във фейсбук за трагичния случай.

„Днес 24.04.19 в София отидох да помогна на приятел да вземе вуйчо си от 5-а градска изписан здрав… Болният в момента, в който излезе пред болницата, рухна на земята и почна да стене. 30 минути съм се молил някой да излезе да го види, защото видимо не е добре . След това се обадих на 112, които дойдоха след още 30 минути, като лицето от 112 ме пита за адреса на 5-а градска в София (представете си го). Забелязах, че виталният статус на човека бързо спада, отново никаква помощ от болницата, която го е изписала здрав. Линейката дойде и се оказа, че има вода в белия дроб. ПОЧИНА 2 минути по-късно на улицата като куче пред болницата. Междувременно една жена излезе от болницата, докато още човекът беше жив, и каза, че се преструвал и нищо му нямало, друга излезе да го разпитва за социалния му статус и дали е осигурен, никой не му помогна. Моля да се даде гласност и да се сезира който трябва за това безхаберие“, пише Пламен Стойков, чийто пост предизвика мощно възмущение в социалните мрежи.

От Спешна помощ обясниха, че когато екипът е отишъл на място, мъжът вече е бил издъхнал. „Сигналът за инцидента е подаден в 11,54 часа, но тогава няма свободен екип. В 12,13 часа наш екип тръгва и за 13 минути е на място. Лекарите от Спешна помощ са предприели реанимационни действия, включително и пациентът е бил интубиран, но без резултат“, обясниха от Бърза помощ.

  • Директорът на Пета градска болница д-р Борил Петров е запознат със случая и е разпоредил проверка.

„Пациентът е бил за четвърти път при нас на лечение от началото на годината. Става въпрос за мъж на 71-72 години. За първи път го приемаме на 25 февруари, след това на 5 март, след това на 2 април и на 18 април. Той е бил с множество заболявания и днес е бил изписан в добро общо състояние. Внезапно му прилошава на излизане от болницата. Тепърва ще се установи причината за смъртта. Може да се касае и за внезапна смърт. Към момента това е информацията. Пак ще кажа, че съм разпоредил проверка, за да се изясни всичко по случая“, обясни д-р Петров.

 

 

Източник: kanal3.bg