Volkswagen продава кола, която не е показана

Само след седмица – на 8 май, компанията Volkswagen започва да приема поръчки за първия електрически модел, изграден на платформата MEB – хечбека ID. По-точно, така се казваше показаният през есента на 2016 г. концептуален модел. Дали и серийната версия ще получи същото име, все още не е ясно.Още по-любопитното е, че Volkswagen предлага на клиентите си “котка в чувал”, тоест нещо, което не е показано до момента. Премиерата на хечбека трябва да се състои на автосалона във Франкфурт през есента, но дотогава има още доста време. Вероятно серийната версия няма да се отличава значително от прототипа, а интериорът ще бъде в стила на последните модели на марката.

Първо на пазара ще излезе модифицията с цена 35 000 евро, която разполага с акумулатор с капацитет 62 кВт/ч. Той би трявало да осигури пробег с едно зареждане от 550 км по новия цикъл WLTP. Базовият вариант ще получи батерии с 48 кВт/ч, който ще струва 30 000 евро и ще предлага пробег от 400 км.

Любопитното е, че за да постигне подобна цена, Volkswagen ще губи по около 3000 евро на всеки произведен електромобил. Досега в гамата ID на марката влизат общо 7 модела, като сред тях има кросоувъри, седани и миниванове.

 

Източник: topgear.bg